Straattheater

Ami 6

Ami 6

Dit bijzondere exemplaar is dit jaar aanwezig op jaarmarkt Den Hout. Ami6 is de installatie van Exoot, Tristan Kruithof. Een model in een serie interactieve oldtimers. Ami 6 is een opdringerige Citroën. Het danst, vliegt en swingt over de Houtse Heuvel op zoek naar metgezellen. Het kleine autootje kan tot 2 meter hoog vliegen en eenmaal boven, de deuren open klappen… Een act vol glinsteroogjes en open mondjes! Ami 6 is dan ook smoorverliefd … op jou!

Website »

Boom van een vent en zijn Takkenwijf

Boom van een vent en zijn Takkenwijf

In het dagelijks leven zie je dit wel eens op straat: een knappe man ofwel een ‘boom van een vent’ in het bijzijn van een ‘takkenwijf’. Je denkt dan wel eens: ‘hoe kunnen deze twee nou een gelukkig leven leiden samen?’ De boom vlucht daarom zo nu en dan het bos uit om zijn wortels ook eens in andere aarde te zetten. Maar ja, zijn takkenwijf (ofwel zijn moeder) volgt hem steeds in zijn zoektocht naar een geschikt groen blaadje. Samen blijven ze op zoek naar een ‘hoogstaand’ milieu.

Jackpot!

Jackpot!

Waag eens een gokje op deze onvoorspelbare gokkast. Van buiten gelijk een slotmachine uit de roerige 20-er jaren, vanbinnen vol menselijk ‘vernuft’. Haal de handel over en de machine begint te draaien. Drie illustere figuren heten u welkom en komen één voor één voorbij. Is het geluk aan uw zijde? Drie op een rij is natuurlijk JACKPOT! Over de uitslag kan in goed overleg worden gecorrespondeerd. Uiteindelijk is niets menselijks hen vreemd. Een verrassend mooi apparaat in en om bespeeld door drie acteurs waarbij het publiek volledig in de ban raakt van deze eenarmige bandiet. Bediening is geheel op basis van mankracht.

Website »

Marthilda Sliert

Marthilda Sliert

Marthilda Sliert, waarzegster is een theaterachtige voorstelling in een kleine tent. Elke voorstelling duurt ca. 5 minuten. De bezoekers worden actief bij de ‘toekomstvoorspelling’ betrokken. Doorgaans gebeuren er de gekste dingen en krijgt hilariteit de overhand. Het wordt vooral een absurde vertoning waarbij de hele tent begint te schudden en te roken……......... Als ze haar werk wil doen wordt ze steeds lastig gevallen door ronddolende mystieke krachten die via haar lichaam nog iets aan hun nabestaanden willen zeggen. Daardoor raakt Marthilda compleet van slag maar uiteindelijk jaagt ze de indringers uit haar lichaam. Soms geeft ze de gasten de schuld omdat die volgens haar te onstuimig zijn. Overigens zijn de voorspellingen van Marthilda geen garantie voor geluk in het verdere leven………

Hug You

Hug You

Zijn ze er? Ze zijn er! Plots... naast je, voor je, op je schoot... of ze nemen je mee waarheen ook! Hug You! zijn twee bizarre en absurde personages die maar al te graag interActief met de jaarmarktbezoekers omgaan. Ze bouwen scènes op waarin men terecht komt in liefde, hartelijkheid, ontvoeringen, chaos,... of sterfmomenten, misschien wel vlak voor jouw ogen. Ze zijn er en plots niet meer! Deze straattheateract is volledig opgebouwd uit improvisaties met en rond de bezoekers. Op een gewaagde wijze, maar met subtiele humor!

Website »

Toneelgroep Link

Toneelgroep Link

Na een jaartje te hebben overgeslagen zijn ze weer terug: Toneelgroep LINK uit Oosterhout. Een relatief kleine toneelvereniging, wat wordt gecompenseerd met een overdosis enthousiasme in combinatie met een bovengemiddelde ambitie. Zij proberen de mensen die op weg naar de jaarmarkt al voordat ze binnen zijn te vermaken.

Website »